Śliwki w boczku

Śliwka w połączeniu z boczkiem to idealna przekąska. Pasują do siebie perfekcyjnie. Jest to pomysł na oryginalną, szybką i prostą w wykonaniu przekąskę.

Osób: 6-8

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 6-8

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 30 śliwek suszonych bądź wędzonych
  • 30 plastrów boczku wędzonego (cienkie plastry)

Przygotowanie

Krok 1

Nagrzewamy piekarnik do 200°C.



Krok 2

Każdą śliwkę owijamy jednym plasterkiem boczku i przekuwamy wykałaczką. Śliwki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.



Krok 3

Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez około 7 do 10 minut. Możemy też grillować na patelni grillowej. Podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.