Sernik typu raffaello

Pyszny sernik dla fanów kokosowych kuleczek Raffaello. Prosty w przygotowaniu i bardzo efektowny. Sprawdzi się na każdą uroczystość.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

4.60/5

Oceń przepis

Ocena

4.60/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 100 g wafelków kokosowych
  • - 250 g serka mascarpone
  • - 250 g twarogu sernikowego
  • - 1 i 1/2 szklanki cukru pudru
  • - 400 ml mleka kokosowego
  • - 200 g białej czekolady
  • - 3 łyżki żelatyny

Dodatkowo:

  • - wiórki kokosowe
  • - praliny Raffaello
  • - 100 ml Śmietanki Łaciatej 36% (schłodzonej)

Przygotowanie

Krok 1

Tortownicę wyłóż pokruszonymi wafelkami.



Krok 2

Ubij serek mascarpone z cukrem pudrem. Dodaj twaróg sernikowy i mleko kokosowe. Miksuj do momentu, aż składniki się połączą.



Krok 3

W małym garnku rozpuść czekoladę. Stopniowo dodawaj serowy krem. Zmiksuj.



Krok 4

Żelatynę namocz w 3 łyżkach gorącej wody. Po jej rozpuszczeniu, dodawaj stopniowo biały krem, cały czas mieszając.



Krok 5

Masę wlej na spód tortownicy. Wstaw do lodówki na całą noc.



Krok 6

Przed podaniem śmietankę Łaciatą ubij. Udekoruj wierzch sernika kleksami ubitej śmietanki Łaciatej. Następnie ułóż praliny i całość posyp wiórkami kokosowymi.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Ciasteczkowa Pani :)

Opublikowany: 2018-02-19 16:00:00

Robiłam, wyszedł idealny, polecam :)

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.