Pyszny sernik dla fanów kokosowych kuleczek Raffaello. Prosty w przygotowaniu i bardzo efektowny. Sprawdzi się na każdą uroczystość.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Tortownicę wyłóż pokruszonymi wafelkami.
Ubij serek mascarpone z cukrem pudrem. Dodaj twaróg sernikowy i mleko kokosowe. Miksuj do momentu, aż składniki się połączą.
W małym garnku rozpuść czekoladę. Stopniowo dodawaj serowy krem. Zmiksuj.
Żelatynę namocz w 3 łyżkach gorącej wody. Po jej rozpuszczeniu, dodawaj stopniowo biały krem, cały czas mieszając.
Masę wlej na spód tortownicy. Wstaw do lodówki na całą noc.
Przed podaniem śmietankę Łaciatą ubij. Udekoruj wierzch sernika kleksami ubitej śmietanki Łaciatej. Następnie ułóż praliny i całość posyp wiórkami kokosowymi.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Ciasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-19 16:00:00
Robiłam, wyszedł idealny, polecam :)