Ratatouille

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 pomidory
  • 1 duża cukinia
  • 1 duży bakłażan
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Umyj warzywa, a następnie pokrój je w cienkie plastry.



Krok 2

W naczyniu żaroodpornym ułóż naprzemiennie pomidora, cukinię i bakłażana. Dopraw do smaku i skrop oliwą. Piecz w 180°C, aż do miękkości warzyw. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.