Razowe naleśniki z ziołowym twarożkiem

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 szklanki mąki razowej
  • Szczypta proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka Łaciate
  • ½ szklanki wody gazowanej
  • Masło klarowane
  • 200 g twarogu śmietankowego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 pęczek drobnego szczypiorku
  • 2 garście rzeżuchy
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • 1 łyżeczka suszonych ziół
  • Sól
  • Pieprz
  • Pomidorki koktajlowe do podania
  • Garść rukoli

Przygotowanie

Krok 1

W misce mieszamy mąkę, proszek, mleko i wodę, doprawiamy solą i miksujemy na lejące ciasto. Odstawiamy na 15 minut. Na patelni rozpuszczamy masło. Porcje ciasta smażymy do zarumienienia.



Krok 2

W osobnej misce łączymy twaróg z pokrojonymi bardzo drobno ziołami, solą i pieprzem i jogurtem.



Krok 3

Naleśniki smarujemy twarożkiem ziołowym i zawijamy.



Krok 4

Układamy na półmisku razem z pokrojonymi pomidorkami i rukolą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.