Rice rolls z łososiem

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie naleśników ryżowych
  • 4 plasterki wędzonego łososia
  • ½ świeżego ogórka
  • Kilka listków świeżej mięty
  • 1 biała rzepa
  • 1 marchewka
  • Sok z ½ limonki
  • 4 łyżeczki majonezu
  • Sos sojowy

Przygotowanie

Krok 1

Naleśniki ryżowe przygotować zgonie z instrukcją na opakowaniu ( namoczyć w wodzie).



Krok 2

Marchewkę, rzepę i ogórka pokroić w bardzo cienkie paseczki.



Krok 3

Na płaty ryżu wykładać plastry łososia, następnie posmarować majonezem i skropić odrobiną soku z limonki.



Krok 4

Wykładać pokrojone w paseczki warzywa.



Krok 5

Dodać kilka listków mięty, doprawić solą i pieprzem. Zawijać w ruloniki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.