Krem warzywny z lubczykiem

Autor:

Ania321

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 por
  • 1 marchew
  • 1 kawałek selera
  • ½ litra rosołu
  • 1 duży pęczek lubczyku świeżego
  • Kilka gałązek natki pietruszki
  • Sól
  • Pieprz
  • Groszek ptysiowy

Przygotowanie

Krok 1

Pora oczyścić i pokroić w półplasterki, marchew i selera w kostkę.



Krok 2

Rozgrzać w rondelku olej kokosowy, wrzucić warzywa i podsmażyć przez 5 minut.



Krok 3

Zalać gorącym rosołem i gotować 15 minut.



Krok 4

Dodać posiekany lubczyk i natkę pietruszki.



Krok 5

Zmiksować zupę na gładki krem. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą. Podawać z groszkiem ptysiowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.