Do miski wlej ocet balsamiczny i olej. Dodaj miód i wymieszaj rózgą. Następnie dodaj musztardę miodową. Przypraw pieprzem i solą morską. Cebulę czerwoną posiekaj w cienkie piórka i przełóż do miski. Wymieszaj.
Gruszki obierz ze skórki i pokrój na ćwiartki. Na ciepłą patelnię wlej oliwę i włóż gruszki. Podsmaż je z dwóch stron. Do moździerza wsyp pieprz kolorowy, utrzyj go i posyp nim gruszki. Dodaj odrobinę soli.
Do dressingu wyłóż rukolę i wymieszaj. Dodaj pokruszony twaróg. Gotową sałatkę nałóż na talerz. Obok ułóż gruszki. Na patelni po gruszkach podsmaż kromki pieczywa na grzanki. Gotowe grzanki posmaruj serkiem śmietankowym meksykańskim. Ułóż pokrojone orzechy i udekoruj kiełkami.
Smacznego!
Dodaj komentarz