Risotto w wersji fit. Tanie, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecane dla każdego. Może służyć jako przystawka.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy razem z groszkiem do miękkości
W garnku podsmażamy pokrojoną drobno cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie wsypujemy ryż i smażymy całość koło 1 minuty.
Stopniowo podlewamy ryż bulionem. Kolejną porcję dodajemy w momencie wchłonięcia przez ryż poprzedniej. Gotujemy ryż około 20 minut. Pod koniec dodajemy ugotowane warzywa oraz kukurydzę.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy również 3 łyżki śmietanki Łaciatej i łyżkę masła. Całość ostrożnie mieszamy.
Formujemy risotto. Podajemy na talerzy przyozdobione świeżymi listkami bazylii. Smacznego!
Dodaj komentarz