Dip serowo-pomidorowy to interesująca przekąska, która świetnie nadaje się na imprezę. Najlepiej smakuje z surowymi warzywami; selerem naciowym, pokrojoną w paski papryką, marchewką czy ogórkiem. Jest świetnym dodatkiem do krakersów, paluszków grissini czy chipsów. Ma gęstą kremową konsystencje i zdecydowany, lekko ostry ale przyjemnie śmietankowy smak, któremu charakteru i koloru dodają pomidory.
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Bez glutenu
Ze śmietanką
Do głębokiej miski przełożyć serek homogenizowany.
Dodać do niego wszystkie składniki i wymieszać je ze sobą dokładnie.
Doprawić do smaku. Przełożyć do miseczek. Udekorować pomidorkami koktajlowymi i natką pietruszki.
Dip powinien mieć zdecydowany smak, więc warto go doprawić na ostro. Powinien być świeżo przygotowany. Przechowywany traci estetyczny wygląd, rozwadnia się.
Dodaj komentarz