Dip serowo-pomidorowy

Dip serowo-pomidorowy to interesująca przekąska, która świetnie nadaje się na imprezę. Najlepiej smakuje z surowymi warzywami; selerem naciowym, pokrojoną w paski papryką, marchewką czy ogórkiem. Jest świetnym dodatkiem do krakersów, paluszków grissini czy chipsów. Ma gęstą kremową konsystencje i zdecydowany, lekko ostry ale przyjemnie śmietankowy smak, któremu charakteru i koloru dodają pomidory.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 400 ml naturalnego serka homogenizowanego
  • 3-5 łyżek Śmietanki Łaciatej 18%
  • 4 -6 łyżek koncentratu pomidorowego
  • Sól morska
  • Czarny, świeżo zmielony pieprz
  • Łyżeczka słodkiej papryki w proszku

Dodatkowo

  • Do dekoracji: liski pietruszki, ½ pomidorka koktajlowego

Przygotowanie

Krok 1

Do głębokiej miski przełożyć serek homogenizowany.



Krok 2

Dodać do niego wszystkie składniki i wymieszać je ze sobą dokładnie.



Krok 3

Doprawić do smaku. Przełożyć do miseczek. Udekorować pomidorkami koktajlowymi i natką pietruszki.



Wskazówki

Dip powinien mieć zdecydowany smak, więc warto go doprawić na ostro. Powinien być świeżo przygotowany. Przechowywany traci estetyczny wygląd, rozwadnia się.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.