Risotto z zielonym pesto i parmezanem to przysmak kuchni włoskiej. Proste i szybkie wykonanie zachęca do przygotowania tego dania!
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Parmezan ścieramy na grubych oczkach. Podgrzewamy bulion.
W garnku podsmażamy pokrojoną drobno cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie wsypujemy ryż i smażymy całość koło 1 minuty.
Wlewamy wino, następnie stopniowo podlewamy ryż bulionem. Kolejną porcję dodajemy w momencie wchłonięcia przez ryż poprzedniej. Gotujemy ryż około 20 minut. Na koniec dodajemy pesto i część starego parmezanu.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy śmietankę Łaciatą i masło. Całość mieszamy.
Gotowe risotto posypujemy startym parmezanem. Smacznego!
Dodaj komentarz