Granat, czyli „rajski owoc” zawiera polifenole, które hamują powstawanie wolnych rodników. Jego dobroczynne działanie dla organizmu to powód, dla którego powinnismy na stałe wprowadzić go do naszej diety. Wołowina z granatem to świetny pomysł na wykorzystanie tego owocu.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Makaron gutujemy al dente. Odcedzamy (nie przelewamy zimną wodą).
Wołowinę przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie smażymy na oleju do zarumienienia.
Cebulę obieramy i drobno kroimy, a następnie dodajemy do mięsa wołowego i dalej smażymy do zeszklenia cebuli. Po tym czasie dolewamy sok z granatu i smażymy do czasu, aż cała ciecz odparuje.
Dodajemy ugotowany makaron i całość mieszamy. Posypujemy żółtym serem, dekorujemy ziołami.
Dodaj komentarz