Rogaliki francuskie z brzoskwiniami

Autor:

Kamila O

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • Brzoskwinie z puszki
  • 1 jajko
  • Cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Płat ciasta francuskiego rozwinąć, przeciąć go na pół wzdłuż, a następnie każdy płat na trójkąty, na każdym trójkącie położyć po kawałku brzoskwini i zwijać ciasto od strony szerszej do węższej. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w nagrzanym piekarniku około 15 minut, aż sie ładnie zrumienią. Gotowe posypać cukrem pudrem.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.