Gofry

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 szklanki mleka Łaciate,
  • 2 szklanki mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 0,5 szklanki oleju,
  • 4 łyżki cukru,
  • 3 jaja

Dodatkowo:

  • śmietanka Łaciata 30%

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie składniki oprócz jajek wysypujemy do miski.



Krok 2

Białka oddzielamy od żółtek, żółtka dodajemy do masy. Wszystko miksujemy mikserem, na końcu łączymy białka łyżką.



Krok 3

Nagrzewamy gofrownicę i pieczemy gofry.



Krok 4

Ubijamy śmietankę i smarujemy gofra nią z ulubionym dżemem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.