Pyszne rogaliki z musem jabłkowym i rodzynkami. To przekąska na każdą porę dnia. Szybkie i łatwe w przygotowaniu.
Danie: Podwieczorek
Osób: 16
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C. Przygotowujemy blachę i wykładamy ja papierem do pieczenia.
Ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy. Kroimy na kwadraty. Następnie przecinamy je po przekątnej, aby uzyskać trójkąty.
Jabłka obieramy, kroimy w drobna kostkę i wrzucamy na rozgrzana patelnię. Posypujemy cukrem oraz dodajemy cynamon i rodzynki. Całość dusimy na wolnym ogniu do odparowania nadmiaru wody i zgęstnienia. Mieszamy dokładnie i odstawiamy do ostygnięcia.
Na brzeg każdego trójkąta nakładamy mus jabłkowy i zwijamy, aby uzyskać kształt rogala. Wierzch smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy brązowym cukrem.
Pieczemy 20 minut.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Stokrotka
Opublikowany: 2018-02-22 09:56:00
Wychodzą idealne:)