Rogaliki z nadzieniem jabłkowym i rodzynkami

Pyszne rogaliki z musem jabłkowym i rodzynkami. To przekąska na każdą porę dnia. Szybkie i łatwe w przygotowaniu.

Danie: Podwieczorek

Osób: 16

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 16

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.67/5

Oceń przepis

Ocena

4.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 3 jabłka
  • 80 g rodzynek
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 jajko
  • Cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C. Przygotowujemy blachę i wykładamy ja papierem do pieczenia.



Krok 2

Ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy. Kroimy na kwadraty. Następnie przecinamy je po przekątnej, aby uzyskać trójkąty.



Krok 3

Jabłka obieramy, kroimy w drobna kostkę i wrzucamy na rozgrzana patelnię. Posypujemy cukrem oraz dodajemy cynamon i rodzynki. Całość dusimy na wolnym ogniu do odparowania nadmiaru wody i zgęstnienia. Mieszamy dokładnie i odstawiamy do ostygnięcia.



Krok 4

Na brzeg każdego trójkąta nakładamy mus jabłkowy i zwijamy, aby uzyskać kształt rogala. Wierzch smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy brązowym cukrem.



Krok 5

Pieczemy 20 minut.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Stokrotka

Opublikowany: 2018-02-22 09:56:00

Wychodzą idealne:)

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.