Rolada grzybowa z kurczaka

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 750 g piersi kurczaka
  • sól, pieprz, majeranek, olej
  • 300 g pieczarek
  • 200 g kurek
  • 100 g cebuli
  • sól, pieprz, olej

Przygotowanie

Przygotowanie:

Pieczarki i kurki pokroić w kosteczkę i odparować na patelni. Następnie dodać posiekaną cebulę i smażyć wszystko na oleju do zarumienienia. Doprawić solą i pieprzem. Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki i zmielić 3 razy na gładko. Doprawić solą i pieprzem. Prostokątne naczynie żaroodporne posmarować olejem i rozprowadzić mięso po całym jego dnie. Na mięso wyłożyć farsz, zostawiając brzegi mięsa wolne. Mięso delikatnie zwinąć w roladę, zlepiając jej końce tak, aby farsz nie wypłynął. Roladę obsypać majerankiem i piec bez przykrycia przez 70 minut w 200 stopniach.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.