Danie: Obiad
Osób: 1
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Jajko wbić do miseczki, dodać szczyptę soli, kolorowego pieprzu, roztrzepać i usmażyć mały omlet na 1 łyżeczce masła. Szpinak rozmrozić, podsmażyć na pozostałym maśle, wymieszać z odrobiną zmiażdżonego czosnku i solą, ostudzić.
Umyte mięso osuszyć, rozbić tłuczkiem przez folię na cienki płat, oprószyć solą i pieprzem. Posmarować ketchupem, ułożyć zimny omlet i szpinak, zwinąć roladkę. Zawiązać nitką kuchenną, natrzeć pozostałym czosnkiem, ułożyć na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym. Oprószyć pieprzem i mieloną papryką, skropić oliwą, wlać kilka łyżek wody. Przykryć i włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika, piec około 25-30 minut.
Dodaj komentarz