Roladka z kurczaka z omletem i szpinakiem

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 jajko
  • 2 kulki szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki masła
  • sól
  • pieprz
  • pieprz kolorowy
  • 1 łyżka ketchupu z ziołami
  • papryka mielona
  • 1 łyżka oliwy

Przygotowanie

Krok 1

Jajko wbić do miseczki, dodać szczyptę soli, kolorowego pieprzu, roztrzepać i usmażyć mały omlet na 1 łyżeczce masła. Szpinak rozmrozić, podsmażyć na pozostałym maśle, wymieszać z odrobiną zmiażdżonego czosnku i solą, ostudzić.



Krok 2

Umyte mięso osuszyć, rozbić tłuczkiem przez folię na cienki płat, oprószyć solą i pieprzem. Posmarować ketchupem, ułożyć zimny omlet i szpinak, zwinąć roladkę. Zawiązać nitką kuchenną, natrzeć pozostałym czosnkiem, ułożyć na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym. Oprószyć pieprzem i mieloną papryką, skropić oliwą, wlać kilka łyżek wody. Przykryć i włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika, piec około 25-30 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.