Zapiekanka z cukini z fasolką szparagową i pomidorami z mozzarellą w ziołach

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 średnie cukinie (jeśli są małe to 3 sztuki)
  • ½ kg fasolki zółtej
  • garść fasolki zielonej
  • 1 cebula
  • 3 średnie pomidory
  • ser mozzarella Mlekpol
  • bazylia do smaku
  • pieprz
  • sól
  • sól ziołowa
  • tymianek
  • oregano
  • 10 dkg sera gouda startego na tarce
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Cukinię myję, kroję na plastry .Plastry nie powinny mieć ziaren w środku. Przyprawiam plastry pieprzem , sola i oregano i podsmażam na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron . Cebule siekam również podsmażam na oleju na rumiano. Fasolkę płucze, obcinam końcówki i obgotowuję al dente w osolonej wodzie. Pomidory i ser kroje w plasterki. 2. Naczynie do zapiekania smaruję, wykładam dno plastrami cukinii, posypuje cebula, następnie układam pokrojona na mniejsze kawałki fasolkę, posypuje startym serem, układam plastry pomidorów, na pomidory układam mozzarellę, posypuje bazylią i znowu układam plastry cukinii i fasolkę, Wierzch posypuje startym serem, i zapiekam 40 -45minut temp 180 stopni. Smacznego:)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.