Roladka z pieczarkami szpinakiem i pomidorami

Autor:

Śnieżynka

Szpinak rozmrozić, i podsmażyć na maśle, dodać pół ząbka zmiażdżonego czosnku i szczypt soli, wymieszać, ostudzić. Umyte mięso osuszyć i zbić tłuczkiem przez folię na cienki płat. Oprószyć solą i pieprzem, ułożyć pokrojone w kostkę plasterki salami. Na połowie mięsa ułożyć szpinaki i pieczarki. Na drugiej połowie osączone suszone pomidory. Mięso zwinąć w roladkę i zawiązać nitką kuchenną. Natrzeć pozostałym zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć papryką, skropić oliwą, podlać odrobiną wody, przykryć i włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Piec około 35-40 minut.

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 kulka mrożonego szpinaku
  • 2 plasterki salami
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka masła Łaciate
  • 6-7 pieczarek z oleju
  • 2 pomidory suszone
  • Papryka mielona
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Pieprz kolorowy
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Szpinak rozmrozić, i podsmażyć na maśle, dodać pół ząbka zmiażdżonego czosnku i szczyptę soli, wymieszać, ostudzić.



Krok 2

Umyte mięso osuszyć i zbić tłuczkiem przez folię na cienki płat. Oprószyć solą i pieprzem, ułożyć pokrojone w kostkę plasterki salami.



Krok 3

Na połowie mięsa ułożyć szpinaki i pieczarki. Na drugiej połowie osączone suszone pomidory.



Krok 4

Mięso zwinąć w roladkę i zawiązać nitką kuchenną. Natrzeć pozostałym zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć papryką, skropić oliwą, podlać odrobiną wody, przykryć i włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Piec około 35-40 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.