Sałata lodowa z pestkami granatu

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ główki sałaty lodowej
  • ½ szkl. kukurydzy konserwowej
  • ½ łyżeczki przyprawy do gyrosa
  • 2 łyżki majonezu
  • 2-3 łyżki pestek granatu
  • Sól
  • Pieprz biały
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Sałatę umyć, osuszyć i posiekać.



Krok 2

Kukurydzę wyłożyć na sitko, osączyć z zalewy.



Krok 3

Sałatę włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, oprószyć odrobiną soli.



Krok 4

Dodać kukurydzę, majonez, przyprawę do gyrosa, przyprawić do smaku pieprzem i dokładnie wymieszać.



Krok 5

Przełożyć do salaterki, posypać pestkami granatu, podawać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.