Panierowane roladki z indyka faszerowane szpinakiem i serem brie

Inna odsłona roladek ze szpinakiem i brie - tym razem w wersji panierowanej. Która lepsza - panierowana, czy nie? Trzeba wypróbować obie i przekonać się!

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 filet z indyka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 200 g szpinaku
  • 1 papryka
  • 100 g serka brie
  • 3 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • ½ szklanki bułki tartej

Przygotowanie

Krok 1

Filet dokładnie myjemy i kroimy w cienkie płaty, które następnie lekko rozbijamy i przyprawiamy. Szpinak myjemy i odsączamy, serek brie i paprykę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.



Krok 2

Na każdy płat indyka układamy szpinak, paprykę i ser oraz odrobinę czosnku. Zwijamy roladki, a następnie panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto z każdej strony.



Krok 3

Możemy podawać z sosem (np. pomidorowym) i surówką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.