Inna odsłona roladek ze szpinakiem i brie - tym razem w wersji panierowanej. Która lepsza - panierowana, czy nie? Trzeba wypróbować obie i przekonać się!
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Filet dokładnie myjemy i kroimy w cienkie płaty, które następnie lekko rozbijamy i przyprawiamy. Szpinak myjemy i odsączamy, serek brie i paprykę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Na każdy płat indyka układamy szpinak, paprykę i ser oraz odrobinę czosnku. Zwijamy roladki, a następnie panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto z każdej strony.
Możemy podawać z sosem (np. pomidorowym) i surówką.
Dodaj komentarz