Mielone w bekonie

Ciekawa alternatywa dla standardowych kotletów mielonych. Ładnie się prezentuje i wybornie smakuje. Zamiast panierki z bułki tartej mamy tu chrupiącą skórkę z boczku. Rewelacja!

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 300 g boczku w plasterkach
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • 5 łyżek oleju do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Mięso mielone mieszamy z solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Formujemy podłużne kotleciki, które następnie szczelnie owijamy w plasterki boczku.




Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony, aż do momentu, kiedy boczek wyraźnie się zarumieni.



Krok 3

Podajemy np. z sosem czosnkowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.