Roladki z farszem szpinakowo - twarogowym

Można je przyrządzać zarówno na obiady, jak i na przyjęcia. Ciekawie się prezentują, świetnie smakują, nie wymagają szczególnych umiejętności kulinarnych, a znikają z talerza w tempie ekspresowym.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 5 pojedynczych filetów z kurczaka
  • - 500 g szpinaku
  • - 250 g twarogu
  • - 100 g słoniny
  • - 4 ząbki czosnku
  • - 3 łyżki mąki
  • - 3 jajka
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 150 g bułki tartej
  • - 5 łyżek oleju

Przygotowanie

Krok 1

Umyte i osuszone filety rozbijamy i na chwilę odstawiamy. Pokrojoną słoninę wytapiamy, dodajemy do niej szpinak i smażymy 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.



Krok 2

Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i oprószamy mąką. Wbijamy 1 jajko i mieszamy. Smażymy jeszcze 2 minuty i studzimy.



Krok 3

Twaróg rozdrabniamy i mieszamy z farszem szpinakowym. Wykładamy na filety i zwijamy w roladki. Panierujemy w mące, pozostałych roztrzepanych jajkach i bułce tartej.



Krok 4

Smażymy na głębokim oleju.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.