Można je przyrządzać zarówno na obiady, jak i na przyjęcia. Ciekawie się prezentują, świetnie smakują, nie wymagają szczególnych umiejętności kulinarnych, a znikają z talerza w tempie ekspresowym.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Umyte i osuszone filety rozbijamy i na chwilę odstawiamy. Pokrojoną słoninę wytapiamy, dodajemy do niej szpinak i smażymy 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i oprószamy mąką. Wbijamy 1 jajko i mieszamy. Smażymy jeszcze 2 minuty i studzimy.
Twaróg rozdrabniamy i mieszamy z farszem szpinakowym. Wykładamy na filety i zwijamy w roladki. Panierujemy w mące, pozostałych roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Smażymy na głębokim oleju.
Dodaj komentarz