Roladki z indyka faszerowane szpinakiem i serem brie

Pyszne i proste w przygotowaniu roladki indycze ze szpinakiem i serkiem brie to idealny pomysł na ciekawą przekąskę, lunch czy kolację. Posmakują każdemu!

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 filet z indyka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 200 g szpinaku
  • 1 papryka
  • 100 g serka brie
  • 3 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Fileta myjemy i kroimy w płaty, które następnie ubijamy i przyprawiamy.



Krok 2

Szpinak myjemy i odsączamy, serek brie i paprykę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.



Krok 3

Na każdą porcje indyka układamy szpinak, paprykę i ser oraz odrobinę czosnku, a następnie zwijamy roladki.



Krok 4

Smażymy na złoty kolor z każdej strony.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.