Greckie kofty

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g mięsa
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 bułka kajzerka
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • ½ papryki słodkiej, gorczycy, suszonego czosnku
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę drobno siekamy.



Krok 2

Bułkę namaczamy w ciepłej wodzie przez 20 sekund i odciskamy z wody. Łączymy ze zmielonym mięsem, dodajemy jajko i przyprawy, zagniatamy do powstania jednolitej masy.



Krok 3

Mięsem oblepiamy patyczki formując podłużne roladki. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekamy w 200°C przez 30 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.