Roladki z indyka z brokułami

Pyszne roladki z zielonym, aromatycznym środkiem. Danie idealne zarówno na obiad, jak i szybką przekąskę na drogę, czy do pracy. Ładnie prezentują się i rewelacyjnie smakują.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 pierś z indyka
  • 1 brokuł
  • 150 g sera żółtego
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 6 łyżek oleju

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 170 stopni. Brokuł porcjujemy na małe różyczki.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę i szklimy na maśle. Po chwili dodajemy brokuł i razem dusimy maksymalnie przez 5 minut. Po tym czasie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy ½ łyżeczki soli i ½ łyżeczki pieprzu.



Krok 2

Pierś z indyka kroimy w poprzek na cienkie płaty tak, aby otrzymać ok. 8 filetów. Rozbijamy je lekko tłuczkiem, aby ich nie uszkodzić. Przyprawiamy pozostałą solą i pieprzem.



Krok 3

Na rozbitego indyka nakładamy farsz brokułowy i zwijamy roladki, które spinamy wykałaczkami. Obsmażamy partiami na złoto, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym. Całość posypujmy obficie startym żółtym serem i zapiekamy piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 15 minut.



Krok 4

Możemy dodatkowo podawać z sosem czosnkowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.