Pyszne roladki z zielonym, aromatycznym środkiem. Danie idealne zarówno na obiad, jak i szybką przekąskę na drogę, czy do pracy. Ładnie prezentują się i rewelacyjnie smakują.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Nastawiamy piekarnik na 170 stopni. Brokuł porcjujemy na małe różyczki.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę i szklimy na maśle. Po chwili dodajemy brokuł i razem dusimy maksymalnie przez 5 minut. Po tym czasie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy ½ łyżeczki soli i ½ łyżeczki pieprzu.
Pierś z indyka kroimy w poprzek na cienkie płaty tak, aby otrzymać ok. 8 filetów. Rozbijamy je lekko tłuczkiem, aby ich nie uszkodzić. Przyprawiamy pozostałą solą i pieprzem.
Na rozbitego indyka nakładamy farsz brokułowy i zwijamy roladki, które spinamy wykałaczkami. Obsmażamy partiami na złoto, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym. Całość posypujmy obficie startym żółtym serem i zapiekamy piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 15 minut.
Możemy dodatkowo podawać z sosem czosnkowym.
Dodaj komentarz