Filety wieprzowe w imbirze

Filety wieprzowe w imbirze to delikatne, smaczne danie, polecane na obiad, jak również na inne okazje. Imbir nadaje mu szczególnego smaku i aromatu. Danie łatwe i szybkie w przygotowaniu.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Bez laktozy

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 600 g filetów wieprzowych
  • 25 g imbiru
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 5 łyżek wody
  • 60 ml białego wina
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 200 g marchewki
  • 2 ziemniaki
  • 75 g groszku konserwowego
  • 75 g kukurydzy konserwowej
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Imbir obieramy, kroimy w kosteczkę i mieszamy z sosem sojowym, wodą, białym winem oraz mąką ziemniaczaną.



Krok 2

Filety wieprzowe kroimy w plastry (lub kostkę) i mieszamy z przygotowaną wcześniej marynatą.



Krok 3

Obieramy marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę, odsączamy kukurydzę i groszek. Mięso smażymy bez marynaty na oliwie przez 2 minuty z każdej strony.



Krok 4

Następnie dodajemy warzywa i smażymy przez kolejny 2 minuty. Dolewamy marynatę i lekko zagotowujemy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Całość dekorujemy natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.