Roladki z kabanosami i jajkiem

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Soja

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Soja

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
  • 1 kabanos wieprzowy
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 2 łyżeczki musztardy chrzanowej
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Sos:

  • 1 liść laurowy
  • 0,5 cebuli
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka papryki mielonej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka śmietany Łaciata 18%
  • Sól do smaku,
  • Pieprz do smaku,
  • Sos sojowy do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.





Krok 2

Następnie posypać posiekanym, ugotowanym jajkiem, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć po kawałku kabanosa.





Krok 3

Mięso zwinąć w roladki, zawiązać nicią kuchenną.





Krok 4

Rumiane roladki przełożyć do garnka, wlać szklankę wody, dodać liść laurowy, szczyptę soli, pieprzu i sosu sojowego. Przykryć i dusić do miękkości, około 30 minut.





Sos

Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Mąkę i mieloną paprykę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wody. Roladki wyjąć z wywaru, usunąć nici. Wywar połączyć z mąką i cebulą, mieszając zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, przecedzić przez sito.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.