Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Soja
Ze śmietanką
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Następnie posypać posiekanym, ugotowanym jajkiem, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć po kawałku kabanosa.
Mięso zwinąć w roladki, zawiązać nicią kuchenną.
Rumiane roladki przełożyć do garnka, wlać szklankę wody, dodać liść laurowy, szczyptę soli, pieprzu i sosu sojowego. Przykryć i dusić do miękkości, około 30 minut.
Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Mąkę i mieloną paprykę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wody. Roladki wyjąć z wywaru, usunąć nici. Wywar połączyć z mąką i cebulą, mieszając zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, przecedzić przez sito.
Dodaj komentarz