Por pokroić w półkrążki, pieczarki posiekać, boczek pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Przygotowane składniki podsmażyć na łyżce rozgrzanego oleju, dodać ugotowaną kaszę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, ostudzić, połączyć z żółtym serem.
Umyte i osuszone mięso zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Na przygotowane mięso włożyć porcję nadzienia i po kawałku kiszonego ogórka.
Zwinąć w roladki, zawiązać bawełnianą nitką i zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Z rumianego mięsa usunąć nici, włożyć do rondla, podlać gorącą wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie i kostkę rosołową. Dusić pod przykryciem około 35-40 minut.
Dodaj komentarz