Roladki z kaszą jaglaną

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 kotlety schabowe
  • 2 pieczarki
  • 0,4 marchewki
  • Kawałeczek pora
  • 3-4 dag wędzonego boczku
  • 1 ząbek czosnku
  • ⅔ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 łyżki tartego żółtego sera
  • 1 kiszony ogórek
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 liście laurowe
  • 6-7 szt. ziela angielskiego
  • Olej
  • Kostka rosołowa

Przygotowanie

Krok 1

Por pokroić w półkrążki, pieczarki posiekać, boczek pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Przygotowane składniki podsmażyć na łyżce rozgrzanego oleju, dodać ugotowaną kaszę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, ostudzić, połączyć z żółtym serem.





Krok 2

Umyte i osuszone mięso zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Na przygotowane mięso włożyć porcję nadzienia i po kawałku kiszonego ogórka.





Krok 3

Zwinąć w roladki, zawiązać bawełnianą nitką i zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.





Krok 4

Z rumianego mięsa usunąć nici, włożyć do rondla, podlać gorącą wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie i kostkę rosołową. Dusić pod przykryciem około 35-40 minut.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.