Fasolka szparagowa po bretońsku

Autor:

Śnieżynka

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg fasolki szparagowej
  • 1 por
  • ½ kg kiełbasy podwawelskiej
  • Około 200 ml przecieru pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 kostka rosołowa
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Oczyszczoną fasolkę pokroić na kawałki, umyć, blanszować w wodzie z odrobiną soli, osączyć.



Krok 2

Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w słupki, zrumienić na patelni.



Krok 3

Posiekany por i czosnek podsmażyć na oliwie.



Krok 4

Fasolkę i kiełbasę włożyć do garnka, zalać gorącą wodą, dodać kostkę rosołową, por i gotować do miękkości. Do miękkiej fasolki wlać przecier pomidorowy, mąkę wymieszaną z odrobiną wody, zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.



Wskazówki

Fasolkę podawać z pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.