Słodka kakaowa tarta z gruszką to pomysł na podwieczorek dla całej rodziny. Urozmaici każde popołudnie.
Danie: Podwieczorek
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Składniki na ciasto zagniatamy na gładką kulę. Następnie ciasto rozwałkowujemy.
Gruszki myjemy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Następnie kroimy gruszki w plasterki. Układamy je na środku rozwałkowanego ciasta. Zostawiamy około 2-3 cm wolnego brzegu. Owoce posypujemy cukrem brązowym i cynamonem.
Brzegi ciasta zawijamy. Wkładamy tarte do rozgrzanego piekarnika na 25 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj komentarz