Czerwona kapusta z dynią i jabłkami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 60-70 dag kapusty czerwonej
  • 10-15 dag dyni Hokkaido
  • 2 jabłka
  • 5 dag wędzonego boczku
  • 1 czerwona cebula
  • Posiekany szczypiorek
  • Sól
  • Ocet
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Obraną dynię bez pestek zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 2

Boczek pokroić w kostkę i wytopić, dodać posiekaną cebulę, zeszklić.



Krok 3

Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, wlać wody tak, aby się zanurzyła, dodać odrobinę soli i octu, gotować. Gdy kapusta jest półmiękka odlać wodę pozostawiając niewielką ilość, wsypać dynię i dusić pod przykryciem do miękkości.



Krok 4

Pod koniec dodać starte na grubej tarce obrane jabłka, poddusić, połączyć z boczkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.



Wskazówki

Kapustę podawać na ciepło.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.