Roladki z oliwkami i serem

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 2-4 plasterki szynki wędzonej lub chudego boczku
  • 2 plasterki żółtego sera
  • 6-8 suszonych pomidorów
  • 10-12 oliwek z papryką
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • Sól
  • Pieprz
  • Mąka
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Umyte mięso osuszyć, delikatnie rozbić tłuczkiem przez folię, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem.





Krok 2

Ułożyć plasterki szynki lub wędzonego boczku i żółtego sera.





Krok 3

Suszone pomidory i oliwki osączyć z oliwy, ułożyć na przygotowanym mięsie.





Krok 4

Mięso z dodatkami delikatnie zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami.





Krok 5

Przygotowane roladki panierować w mące, jajku i bułce tartej. Rumienić na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.





Krok 6

Rumiane osączyć na papierowym ręczniku.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.