Danie: Obiad
Osób: 3
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Soja
Ze śmietanką
Umyte mięso osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem, posmarować chrzanem.
Następnie posypać posiekaną natką pietruszki, ułożyć po kawałku kabanosa, papryki i obranej szparagi.
Dokładnie zwinąć w roladki, zawiązać nicią kuchenną.
Zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Rumiane roladki przełożyć do rondla, podlać szklanką wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, odrobinę soli, pieprzu i sosu sojowego. Przykryć i dusić do miękkości. Z wywaru mięsnego można przygotować sos.
Łyżkę mąki wymieszać z odrobiną wody lub śmietanki, połączyć z wywarem, zagotować.
Dodaj komentarz