Roladki z papryką i szparagami

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Soja

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Soja

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 kotlety schabowe
  • 3 białe szparagi
  • 2 kabanosy
  • 3 słupki papryki marynowanej
  • 3 łyżeczki startego chrzanu
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Sól do smaku
  • Pieprz kolorowy do smaku
  • Olej do smażenia
  • 2 liście laurowe
  • 3-4 szt. ziela angielskiego
  • Sos sojowy

Sos:

  • 1 łyżka mąki
  • Śmietanka Łaciata 18%
  • Wywar mięsny

Przygotowanie

Krok 1

Umyte mięso osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem, posmarować chrzanem.





Krok 2

Następnie posypać posiekaną natką pietruszki, ułożyć po kawałku kabanosa, papryki i obranej szparagi.





Krok 3

Dokładnie zwinąć w roladki, zawiązać nicią kuchenną.





Krok 4

Zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.





Krok 5

Rumiane roladki przełożyć do rondla, podlać szklanką wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, odrobinę soli, pieprzu i sosu sojowego. Przykryć i dusić do miękkości. Z wywaru mięsnego można przygotować sos.





Sos

Łyżkę mąki wymieszać z odrobiną wody lub śmietanki, połączyć z wywarem, zagotować.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.