Roladki z pieczarkami i papryką

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 kotlety schabowe
  • 8-10 dag mielonego mięsa
  • 1 pęczek posiekanego szczypiorku
  • Kawałek marchewki
  • 3 łyżeczki musztardy
  • 4-5 plasterków parzonego boczku
  • ¼ papryki czerwonej
  • ¼ papryki żółtej
  • ½ szkl. pieczarek marynowanych
  • Sól
  • Pieprz
  • Sos sojowy
  • Mąka
  • Oliwa
  • Liść laurowy
  • Czosnek

Przygotowanie

Krok 1

Mięso mielone wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i startą na tarce marchewką, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym.



Krok 2

Umyte kotlety osuszyć i zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Posmarować musztardą i mielonym mięsem, ułożyć po 1- 2 plasterki parzonego boczku, pokrojone pieczarki, kolorową paprykę i posiekany szczypiorek. Zwinąć w roladki, zawiązać nitką kuchenną, obtoczyć w mące i zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy, odrobinę sosu sojowego i pieprzu, dusić pod przykryciem około pół godziny.



Wskazówki

Przed podaniem z mięsa usunąć nici.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.