roladki z wędliny i serka

Autor:

Ela Ślązak

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

przekąska

  • 30 dag dowolnej szynki (najlepiej większe plastry ),
  • 2 serki kanapkowe naturalne Łaciaty
  • pół papryki,
  • pęczek szczypiorku,
  • łyżeczka czosnku granulowanego,
  • szczypta chilli,
  • sól,
  • łyżka żelatyny,
  • 4 łyżki wody

Przygotowanie

Krok 1

Żelatynę zalać dwiema łyżkami zimnej wody, odstawić do napęcznienia. Następnie dodać dwie łyżki wrzątku i dokładnie wymieszać. Do serka dodać pokrojoną drobno paprykę i szczypiorek. Doprawić solą, chilli i czosnkiem w proszku. Dodać żelatynę, dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 5 minut. W tym czasie na folii aluminiowej ułożyć plastry szynki tak, aby jeden zachodził na drugi. Szynkę posmarować serkiem i zrolować ciasno w roladę. Owinąć folią i schować na noc do lodówki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.