Zupa szpinakowa z lubczykiem

Ekspresowa zupa szpinakowa polecana zwłaszcza dla osób dbających o sylwetkę. Jest bardzo prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 ćwiartka z kurczaka
  • - 500 g szpinaku
  • - 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 duży pęczek natki pietruszki
  • - garść lubczyku
  • - 4 ząbki czosnku
  • - 1 szalotka
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Ćwiartkę z kurczaka myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy ok. 1 godzinę.



Krok 2

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.



Krok 3

Do kurczaka dodajemy szpinak, czosnek, lubczyk, posiekana natkę pietruszki i przyprawy. Gotujemy 5 minut. Podajemy z drobno pokrojoną szalotką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.