Rolmopsy

Autor:

Kamila O

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • Filety śledziowe - 10 szt,
  • cebula - 3 szt,
  • ogórki kiszone - 3 szt,
  • musztarda,
  • ocet - 1/2 szklanki,
  • woda - 1 szklanka,
  • cukier -2 łyżeczki,
  • ziele angielskie -10 szt,
  • listki laurowe -5 szt

Przygotowanie

Krok 1

z octu, wody, cukru, ziela angielskiego i listka laurowego przygotować zalewę, przestudzić. Cebulę obrać i pokroić na pół krążki, ułożyć na sicie i przelać ją wrzątkiem, ostudzić. Ogórki pokroić wzdłuż na 4. Odmoczone filety ułożyć na desce, skórą do dołu, każdy płat posmarować musztardą, ułożyć na nich cebulę i ogórka, następnie zwijamy każdy filet w ciasny rulon i spinamy wykałaczkami. Ruloniki układamy w naczyniu i zalewamy zalewą, Naczynie przykrywamy i wstawiamy na 4 dni do lodówki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.