Rosa o poranku

Autor:

magdzik091

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • 3/4 szklanki cukru,
  • 3 szklanki mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 jajko,
  • 1 żółtko,
  • 1 kostka masła Łaciate

Masa serowa

  • 1 kg twarogu Mlekpol,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1/2 szklanka oleju,
  • 1 cukier waniliowy,
  • 2 szklanki zimnego mleka Łaciate 3,2%,
  • 2 całe jajka,
  • 5 żółtek,
  • 1 budyń śmietankowy

Rosa

  • 6 białek,
  • 3/4 szklanki cukru

Przygotowanie

Ciasto

Zagnieść ciasto z podanych składników i wyłożyć na blachę, tak aby boki były również wyłożone ciastem.



Masa serowa

Ser zemleć. Cukier utrzeć z żółtkami, ucierając dodawać porcjami olej, budyń, ser, a na końcu mleko. Masę wylać na ciasto, piec 35 minut w 180 stopniach.



Rosa

Białka ubić z cukrem. Po 35 minutach wyjąć placek z piekarnika i wyłożyć pianę na wierzch. Piec jeszcze przez 20 minut w 180 stopniach.



Wskazówki

Rosa o poranku to mój ulubiony sernik. Zawsze wychodzi i bardzo szybko znika.

Zamiast twarogu można użyć ser z wiaderka.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.