Letni, orzeźwiający deser z dużą dawką witaminy A i C. Bardzo łatwy w przygotowaniu. Wierzch można posypać orzechami lub przyozdobić liśćmi świeżej mięty.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 6
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ubij ser ricotta, serek waniliowy, cukier puder i ekstrakt z wanilii na puszystą masę.
Trzy brzoskwinie myjemy. Dwie z nich kroimy w plasterki, a jedną w kostkę. Będą nam one potrzebne do dekoracji.
Pozostałe brzoskwinie myjemy i kroimy w kostkę. Wkładamy je do szklanki, następnie przykrywamy ubitą masą. Czynność powtarzamy, do otrzymania kilku warstw deseru.
Na wierzch deseru układamy pokrojone wcześniej do dekoracji brzoskwinie.
Dodaj komentarz