Deser z serem ricotta i brzoskwiniami

Letni, orzeźwiający deser z dużą dawką witaminy A i C. Bardzo łatwy w przygotowaniu. Wierzch można posypać orzechami lub przyozdobić liśćmi świeżej mięty.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 g świeżego sera ricotta
  • 250 ml serka waniliowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 8 świeżych brzoskwiń

Przygotowanie

Krok 1

Ubij ser ricotta, serek waniliowy, cukier puder i ekstrakt z wanilii na puszystą masę.



Krok 2

Trzy brzoskwinie myjemy. Dwie z nich kroimy w plasterki, a jedną w kostkę. Będą nam one potrzebne do dekoracji.



Krok 3

Pozostałe brzoskwinie myjemy i kroimy w kostkę. Wkładamy je do szklanki, następnie przykrywamy ubitą masą. Czynność powtarzamy, do otrzymania kilku warstw deseru.



Krok 4 

Na wierzch deseru układamy pokrojone wcześniej do dekoracji brzoskwinie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.