Rosół z grzybami

Rosół z grzybami to eleganckie danie, polecane na szczególne okazje, choć można je wykorzystać również na niedzielny obiad dla całej rodziny. Kurki w rosole dodają mu niezwykłego smaku. Warto spróbować.

Danie: Zupy

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 l naturalnego bulionu mięsnego
  • - 350 g kurek
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżka pieprzu
  • - 1 marchewka
  • - 2 ziemniaki
  • - garść lubczyku
  • - pęczek natki pietruszki
  • - Śmietanka Łaciata 18% (do podania)

Przygotowanie

Krok 1

Do bulionu dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa i gotujemy wszystko razem przez 60 minut. W połowie gotowania umieszczamy w garnku oczyszczone dokładnie kurki, lubczyk i natkę pietruszki.



Krok 2

Pod koniec gotowania rosół przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.



Krok 3

Podajemy na gorąco. Ozdabiamy porcje, dodając łyżkę Śmietanki Łaciatej.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.