Roszponka z pomidorami i serem

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Wegetariańskie

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Wegetariańskie


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • Garść roszponki
  • 0,5 pomidora
  • 2-3 dag sera feta
  • 1-2 łyżki zielonych oliwek
  • 1-2 łyżki sosu winegret
  • Orzechy nerkowca

Przygotowanie

Krok 1

Roszponkę umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu.





Krok 2

Orzechy nerkowca uprażyć na suchej patelni, ostudzić.



Krok 3

Umytego pomidora pokroić na kawałeczki, ser feta w kostkę. Na liście roszponki wyłożyć pomidora, ser i osączone oliwki. Posypać prażonymi orzechami i skropić sosem winegret. Podawać od razu po przygotowaniu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.