Danie: Zupy
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia
Bułkę moczę w wodzie. Mięso wieprzowe myję, kroję na kawałki i mielę razem z bułką, którą uprzednio wyjmuję z wody i odciskam. Dodaję drobno pokrojoną cebulkę, utarty czosnek, jajko, sól, pieprz i majeranek. Formuję pulpeciki.
Do garnka wlewam wodę, zagotowuję. Wrzucam pulpety, drobno pokrojoną dynię (wpierw oddzielam kawałek od całości, zdejmuję skórkę, myję i kroję w kostkę), pomidory sparzam, kroję na kawałki i dokładam do garnka. Papryczkę myję, wyjmuję środek (uwaga na oczy ! Nie przecierać !), drobno kroję i też do garnka wrzucam. Imbir trę na tarce i dodaję. Po 20 – 30 minutach pulpety i dynia powinny być ugotowane. Rozlewam na talerze, posypuję natką pietruszki.
Dodaj komentarz