Fasolka szparagowa inaczej

Autor:

Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Sezam

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Sezam

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dag frytek
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 1 papryka
  • 1 por
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 1 ugotowana kolba kukurydzy
  • Sól
  • Pieprz
  • Czarny sezam

Przygotowanie

Krok 1

Fasolkę szparagową oczyścić i blanszować w osolonej wodzie, osączyć.



Krok 2

Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną w słupki paprykę i por. Dodać osączoną fasolkę i odcięte ziarna z ugotowanej kolby kukurydzy, podsmażyć. Połączyć z usmażonymi frytkami, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, posypać czarnym sezamem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.