Rozgrzewająca zupa meksykańska z kurczakiem

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1, 5 litra bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 2 ugotowane filety z kurczaka
  • 1/2 szklanki startego sera żółtego Gouda Mlekpol
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 1 marchewka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 1 garść kolendry lub pietruszki
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka śmietany Łaciata 18%
  • Sól, pieprz, sok z limonki do smaku

Przygotowanie

Przygotowanie:

Pokrój cebulę w kostkę i podsmaż na oleju. Dodaj kumin i przeciśnięty przez praskę czosnek. Marchewkę pokrój w kostkę i dodaj do smażenia. Następnie wrzuć odcedzoną kukurydzę i fasolę. Papryczkę i papryczkę chili pokrój w dowolnej wielkości kostki i również dodaj do smażenia. Dodaj pomidory z puszki, a następnie zalej całość bulionem. Gotuj wszystko przez min. 20 minut na średnim ogniu. Ugotowany filet z kurczaka pokrój na kawałki i dodaj do zupy. Całość przypraw solą, pieprzem i limonką do smaku. Na końcu dodaj śmietanę i pietruszkę. Zupę podaną na talerzach posyp startym serem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.