Masło roztop w rondelku z dodatkiem wody i przestudź. Ciasteczka oreo drobno pognieść i wymieszać z roztopionym wcześniej masłem z dodatkiem wody. Całe jajka bez oddzielania żółtek od białek ubij wraz z cukrem na puch. Dodaj ser, oraz miękkie masło , jogurt grecki oraz wsyp budyń. wymieszaj. Następnie dodaj pokruszone ciasteczka oreo i wymieszaj. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wysyp przygotowany spód z oreo i równo je rozprowadź. Na wierzch wylej masę serową i wyrównaj. Piecz w temp.180 stopni przez 30 minut. Wyjmij po 30 minutach na 10 minut poza piekarnik. Po 10 minutach gdy ciasto przestygło ponownie je wsadź na kolejne 30 minut i gotowe. Kiedy ciasto będzie stygło przygotuj polewę. Nad kąpielą wodną roztop połamaną czekoladę z dodatkiem mleka. Gotową polewą polej wierzch przestudzonego sernika i udekoruj ciasteczkami oreo. Gotowy serniczek wstaw do lodówki na 2-3 godz do stężenia polewy.
Dodaj komentarz