Rozpływający się w ustach SERNIK OREO

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Spód:

  • 100 g masła Łaciate,
  • 200 g ciasteczek oreo,
  • 2 łyżki wody

Masa serowa:

  • 150 g masła Łaciate,
  • 1 kg twarogu sernikowego Mlekpol
  • 200 g cukru,
  • 5 dużych jajek,
  • 3 duże opakowania budyniu śmietankowego,
  • 400 ml jogurtu greckiego,
  • 100 g ciasteczek oreo

Polewa i dekoracja:

  • 150 g czekolady deserowej,
  • 3-4 łyżki mleka Łaciate,
  • 100 g ciasteczek oreo

Przygotowanie

Krok 1

Masło roztop w rondelku z dodatkiem wody i przestudź. Ciasteczka oreo drobno pognieść i wymieszać z roztopionym wcześniej masłem z dodatkiem wody. Całe jajka bez oddzielania żółtek od białek ubij wraz z cukrem na puch. Dodaj ser, oraz miękkie masło , jogurt grecki oraz wsyp budyń. wymieszaj. Następnie dodaj pokruszone ciasteczka oreo i wymieszaj. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wysyp przygotowany spód z oreo i równo je rozprowadź. Na wierzch wylej masę serową i wyrównaj. Piecz w temp.180 stopni przez 30 minut. Wyjmij po 30 minutach na 10 minut poza piekarnik. Po 10 minutach gdy ciasto przestygło ponownie je wsadź na kolejne 30 minut i gotowe. Kiedy ciasto będzie stygło przygotuj polewę. Nad kąpielą wodną roztop połamaną czekoladę z dodatkiem mleka. Gotową polewą polej wierzch przestudzonego sernika i udekoruj ciasteczkami oreo. Gotowy serniczek wstaw do lodówki na 2-3 godz do stężenia polewy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.