Mąkę z solą posiekać z zimnym masłem. Dodać śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce owinięte w folię. Ciasto rozwałkować na grubość 1mm, następnie pokroić w paski na ok 1,5cm na 25 cm. Ciasto nawijać na rurki zaczynając od węższej strony. Przed pieczeniem obsypać cukrem. Piec z termoobiegiem ok 15 min, bez termoobiegu ok 20min.
Do salaterki wlać 0,5szkl zimnego mleka,resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do miseczki z 0,5 szkl mleka dodać obie mąki oraz żółtka, dobrze wymieszać, a następnie wlać na gotującej się mleko. Chwilę gotować uważając aby nie przypalić. Wystudzić. Masło utrzeć na puch. Cały czas ucierając dodawać po łyżce budyniu, aż do wyczerpania. Zimne rurki przekładać kremem
Dodaj komentarz