Czosnkowa uczta grillowa z łopatki wieprzowej

Proste i tradycyjne - dlatego właśnie takie smaczne i idealne. Łopatka wieprzowa pięknie pachnąca czosnkiem, przygotowana na grillu - to hit każdego sezonu grillowego.

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 kg łopatki wieprzowej

Marynata

  • 6 łyżek oliwy
  • 1 łyżka soli
  • 6 ząbków czosnku

Przygotowanie

Krok 1

Łopatkę wieprzową kroimy na plastry, a następnie rozbijamy lekko tłuczkiem. Czosnek przeciskamy przez praskę.



Krok 2

Czosnek, oliwę i sól łączymy, mieszamy i tak otrzymaną marynatą nacieramy płaty mięsa. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki.



Krok 3

Mięso grillujemy na rozgrzanym ruszcie z obu stron.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.