Truskawkowa miseczka

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Ze śmietanką

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ryż na mleku:

  • 50 g ryżu (pół woreczka),
  • 1 szklanka mleka Łaciate

Mus truskawkowy:

  • 1 szklanka truskawek,
  • 3 łyżki śmietanki Łaciata 30%,
  • Cukier puder do smaku

Dodatki:

  • Owoce (np. truskawki i borówki),
  • Mini biszkopty

Przygotowanie

Krok 1

Ryż wsyp do małego garnka, wlej mleko i gotuj na małym ogniu do momentu, aż ryż będzie miękki.



Krok 2

Truskawki zblenduj razem ze śmietanka i cukrem do pożądanej konsystencji - gładki mus lub cząstki owoców.



Krok 3

Lekko przestudzony ryż umieść w miseczce w taki sposób, by mus pozostał na jego jednej połowie (ta część musi być niższa ;)). Ozdób według uznania. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.