Ryba w fit panierce

Danie: Obiad,

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Sezam,

Fit

Danie: Obiad,

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Sezam,

Fit


Ocena

3.40/5

Oceń przepis

Ocena

3.40/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 600 g filetu z dorsza
  • ⅔ szklanki sezamu białego
  • ⅓ szklanki sezamu czarnego
  • ½ szklanki siemienia lnianego
  • 1 szklanka mąki
  • ½ łyżeczki suszonego czosnku
  • 2 jajka
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej

Przygotowanie

Krok 1
Filety oczyszczamy i osuszamy. Kroimy w płaty, nacieramy czosnkiem i pieprzem.

Krok 2
W płaskim talerzu mieszamy składniki panierki - sezam i siemię. W drugiej misce rozbijamy jajka z solą i pieprzem.

Krok 3
Filety obtaczamy w mące, następnie w jajku i na końcu w panierce.

Krok 4
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybę z obu stron do przyrumienienia.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.