Ryba w sosie musztardowym

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 filet z limandy
  • 1 łyżka majonezu light
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka musztardy delikatesowej
  • Pieprz kolorowy do smaku
  • Sól do smaku
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 1 łyżka oleju

Przygotowanie

Krok 1

Majonez wymieszać z musztardą, jogurtem i sokiem z cytryny. Filet opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i kolorowym pieprzem.





Krok 2

Filet z obu stron posmarować przygotowanym sosem, odłożyć do lodówki na 1-2 godziny.





Krok 3

Tak przygotowany filet obtoczyć w mące.





Krok 4

Włożyć na patelnię z rozgrzanym masłem z olejem i smażyć z obu stron po 3-4 minuty. Usmażony osączyć na papierowym ręczniku.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.